background
Image
Image

Vad är en Kransekaka?


Kranskakan har traditionellt prytt festborden i både Norge och Danmark. Nu erövrar kranskakan även Finland. Traditionellt pryds kranskakan överst av en stor ros av marsipan. Med glasyr, miniatyrflaggor och smällkarameller runt kakan. Vid serveringen lösgör värden eller värdinnan en ring i taget nerifrån och bryter den i portionsbitar på kakfatet. På detta sätt hålls kakan vacker ända till den sista ringen. Planera kakan tillsammans med bagaren Camilla Slomp, och den blir kronan på din fest. En kranskaka är ett verkligt festligt och delikat bakverk .

Ingredienser

Som ingredienser i kranskakan använder vi mandel, florsocker och äggvita.

Specialdieter

Våra kakor är laktos, gluten och kolesterolfria.

Storlekar

Vi producerar kakor i 12, 18 eller 24 ringars storlekar eller 20cm och 40cm höga.

background

Fakta om tillverkaren


Camilla Slomp har ett livslångt intresse för kulinariska läckerheter. Under en flerårig vistelse i Norge blev hon intresserad av den vackra kranskakan. På ort och ställe lärde hon sej av en äkta kranskaksmästare den komplicerade tillverkningsprocessens alla hemligheter och finesser. Hon bakar kakorna året runt, på beställning, vid sidan om sitt egentliga arbete som socialarbetare på en familjerådgivningsbyrå. Camilla Slomp upprätthåller veterligen det enda hembageriet som gör kranskakor i Finland.

Bilder på Kranskakorna

background

Prislista



Produkt

  • Kranskaka med 12 ringar
  • Kranskaka med 18 ringar
  • Kranskaka med 24 ringar
  • Kranskakaportionsbitar
  • Kranskakakorg
  • Småbröd 10 Styck (0,70€ /styck)
  • Småbröd 36 Styck (0,70€ /styck)

Storlek

  • 20 cm
  • 30 cm
  • 40 cm
  • 600 g
  • -
  • 5 cm
  • 5 cm

Pris

  • 40 €
  • 70 €
  • 100 €
  • 30 €
  • 70 €
  • 7 €
  • 25 €

Kontaktuppgifter



Address

Kanalbacken 7 D 13
00840 Helsingfors





Telefon

050-4127958





Epost

camilla.slomp@gmail.com
slomp@dlc.fi